Αναζήτηση

Ιδιώτες Κάρτες
Υπηρεσία Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure

Ιδιώτες Κάρτες
Υπηρεσία Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure

Τώρα όλες οι αγορές στο διαδίκτυο με χρήση καρτών της Παγκρήτιας Τράπεζας (Visa & Mastercard) γίνονται εύκολα, γρήγορα και με τη μέγιστη ασφάλεια.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2) παρέχει στους πελάτες της πρόσθετη ασφάλεια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάρτα, μέσω των προγραμμάτων Mastercard Identity Check και Visa Secure, που καλύπτουν τις προδιαγραφές αναβαθμισμένης ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών EMV 3DS μέσω Ισχυρής Ταυτοποίησης Πελάτη (SCA) με διπλό κωδικό ασφαλείας.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοντά σας το κινητό σας τηλέφωνο.

Κατά την ώρα που πραγματοποιείτε τη συναλλαγή και πριν την ολοκλήρωσή της, έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε:

- τα στοιχεία της επιχείρησης με την οποία συναλλάσσεστε

- το ποσό

- την ημερομηνία συναλλαγής

- τον αριθμό της κάρτας σας (4 τελευταία στοιχεία)

- τα τελευταία ψηφία του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σας αποσταλεί ο κωδικός μιας χρήσης

Ο έλεγχος των παραπάνω στοιχείων, σας επιτρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια ποια συναλλαγή αποδέχεστε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ:

Θα σας ζητηθεί η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας μέσω Ισχυρής Ταυτοποίησης (SCA). H διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

- Καταχωρείτε στο αντίστοιχο πεδίο της οθόνης τον Κωδικό μιας Χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο θα λάβετε με SMS* στο κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Παγκρήτια Τράπεζα, (ο Κωδικός παραμένει ενεργός για 3’).

- Στη συνεχεία καταχωρείτε τον Προσωπικό σας Κωδικό. Στην πρώτη συναλλαγή ως Προσωπικό Κωδικό πληκτρολογείτε τον ΑΦΜ σας. Θα σας ζητηθεί να τον αντικαταστήστε με κωδικό δικής σας επιλογής (ο οποίος μπορεί να αποτελείται από 4 μέχρι 12 ψηφία και ΜΟΝΟ από αριθμούς), τον οποίο και θα πρέπει να απομνημονεύσετε, ώστε να τον χρησιμοποιείτε εφεξής στις επόμενες ηλεκτρονικές συναλλαγές σας.

Μετά την επιτυχημένη εξακρίβωση της ταυτότητάς σας, η συναλλαγή προωθείται προς έγκριση.

Ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure.

*Σε περίπτωση που αδυνατείτε να λάβετε SMS είτε γιατί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου είναι λανθασμένος είτε γιατί δεν είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Τράπεζας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο +30 2810 338800