Αναζήτηση

Ιδιώτες Κάρτες
Υπηρεσία Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure

Ιδιώτες Κάρτες
Υπηρεσία Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure

Οι online συναλλαγές σας με χρήση καρτών της Παγκρήτιας Τράπεζας ολοκληρώνονται με ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2) σας παρέχει πρόσθετη ασφάλεια για τις online συναλλαγές με κάρτα, μέσω του προγράμματος Mastercard Identity Check.

Η Ισχυρή Ταυτοποίηση πελάτη ολοκληρώνεται με δύο τρόπους:

 • Με Push notification
  Στην εφαρμογή Pancreta Online και εφ όσον έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για γρήγορη είσοδο (quick login) και ολοκλήρωση συναλλαγών, η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας γίνεται πλέον με τον ίδιο τρόπο που επιλέξατε για την είσοδό σας στην εφαρμογή.
  • με τη χρήση του μοναδικού φυσικού χαρακτηριστικού σας (βιομετρικά στοιχεία) όπως για παράδειγμα τα εγγεγραμμένα στη συσκευή σας δακτυλικά αποτυπώματά σας ή την αναγνώριση προσώπου, ακριβώς όπως ξεκλειδώνετε και την συσκευή σας 
   ή 
  • με τον 4ψηφιο κωδικό εισόδου στην εφαρμογή Pancreta Online.

 • Με κωδικό μιας χρήσης (OTP) και προσωπικό κωδικό
  Σε περίπτωση που δεν έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για γρήγορη είσοδο και ολοκλήρωση συναλλαγών στην εφαρμογή Pancreta Online, η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας θα πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικού μιας χρήσης (OTP) που λαμβάνετε με SMS στο κινητό σας και Προσωπικού Κωδικού.

Εφ όσον είστε ήδη πελάτης της Τράπεζας αλλά δεν έχετε αποκτήσει πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Τραπεζική Pancreta Online μπορείτε να  εύκολα να  αποκτήσετε εδώ.

Πληροφορίες Διαδικασίας Εγγραφής στο Pancreta Online

Ισχυρή ταυτοποίηση online συναλλαγής με Push notification μέσω της εφαρμογής Pancreta Online.Πριν ολοκληρωθεί η πληρωμή, ενημερώνεστε με τα στοιχεία της συναλλαγής (έμπορος, ποσό, ημερομηνία και τελευταία ψηφία αριθμού κάρτας). 

Ταυτόχρονα λαμβάνετε ειδοποίηση* (push notification) στην εγγεγραμμένη συσκευή σας.

Η επιβεβαίωση και ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον εξακριβωθεί η ταυτότητα σας:

 • Με αναγνώριση προσώπου (FaceID) ή με το δακτυλικό αποτύπωμά σας (Fingerprint). 

ή

 • Με το PIN που χρησιμοποιείτε για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

* Σε περίπτωση που αδυνατείτε να λάβετε ειδοποίηση μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας με χρήση διπλού κωδικού και να λάβετε SMS

Μετά την ορθή εξακρίβωση της ταυτότητάς η πληρωμή σας προωθείται για έγκριση.

Εάν δεν έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “quick login”, συνδεθείτε από το κινητό σας στην εφαρμογή Pancreta Online και ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέγετε το εικονίδιο Διαχείρισης Χρήστη
 2. Επιλέγετε τη Διαχείριση Συσκευών
 3. Πραγματοποιήστε Εγγραφή της Τρέχουσας Συσκευής και επιλέξτε τον τρόπο που θα επιθυμείτε για την γρήγορη είσοδο στην εφαρμογή Pancreta Online ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές:

  FaceID ή Δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN
  • 
  Δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN
  • PIN

Ισχυρή ταυτοποίηση online συναλλαγής με Κωδικό μιας Χρήσης και Προσωπικό Κωδικό.

Πριν ολοκληρωθεί η πληρωμή, ενημερώνεστε με τα στοιχεία της συναλλαγής (έμπορος, ποσό, ημερομηνία και τελευταία ψηφία αριθμού κάρτας). 

Για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή καταχωρείτε στα αντίστοιχα πεδία της οθόνης τον Κωδικό μιας Χρήσης που λάβετε με SMS** στο κινητό σας τηλέφωνο και τον Προσωπικό σας Κωδικό.

Κατά την πρώτη συναλλαγή ως Προσωπικό Κωδικό πληκτρολογείτε τον ΑΦΜ σας και κατόπιν σας ζητείται να τον αντικαταστήστε με κωδικό δικής σας επιλογής τον οποίο θα χρησιμοποιείτε εφεξής στην ταυτοποίηση των συναλλαγών σας με κάρτα.

Μετά την ορθή καταχώρηση των κωδικών ολοκληρώνεται η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας και η πληρωμή σας προωθείται για έγκριση.

** Σε περίπτωση που αδυνατείτε να λάβετε SMS είτε γιατί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου είναι λανθασμένος είτε γιατί δεν είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Τράπεζας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας  στο τηλέφωνο (+30) 2810 33 88 00 ή με το κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας Συναλλαγών 3D Secure.

Πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλείς συναλλαγές.

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα και φροντίζουμε διαρκώς γι’ αυτήν.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό υλικό με την τυπολογία των απατών στον «κυβερνοχώρο» και τους τρόπους πρόληψης.