Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα
Οι επενδύσεις ενέχουν πάντα ένα ποσοστό κινδύνου και το ερώτημα πάντα είναι εάν αξίζει κανείς να αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο. Το μυστικό με τις επενδύσεις είναι η διαχείριση του ρίσκου και σε αυτό είμαστε δίπλα σας για να μπορούμε να προσαρμόζουμε τις επιλογές στις ανάγκες σας σύμφωνα πάντα με το επενδυτικό σας προφίλ.

Συχνά ερωτήματα γύρω από τον επενδυτικό κίνδυνο

Τι είναι ο επενδυτικός κίνδυνος;

Ο επενδυτικός κίνδυνος είναι βασικά η πιθανότητα απώλειας μέρους ή όλου του κεφαλαίου που επενδύσατε.
Το αποτέλεσμα της επένδυσής σας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ενδέχεται να συμβούν απροσδόκητα γεγονότα στις αγορές (γεωπολιτικά) ή σε μεγάλες εταιρείες που η πορεία τους επηρεάζει κλάδους των κεφαλαιαγορών.
Κάθε τέτοιο γεγονός διαταράσσει την οικονομία και ενδέχεται να επιφέρει αυξομειώσεις στην αξία της επένδυσής σας και αυτός είναι ο κίνδυνος που καλείστε να αναλάβετε.

Επενδυτικός κίνδυνος και απόδοση πάνε μαζί;

Το επενδυτικό ρίσκο και η απόδοση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Απόδοση χωρίς ρίσκο στις επενδύσεις δεν υφίσταται. Όσο μικρότερο το ρίσκο που αναλαμβάνετε τόσο μικρότερες οι πιθανές αποδόσεις και το αντίστροφο.
Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ της υψηλότερης δυνατής απόδοσης και του χαμηλότερου δυνατού κινδύνου θα εξαρτηθεί από τη διάθεσή σας απέναντι στο ρίσκο και τη διάρκεια της επένδυσής σας.

Ποιά η σχέση κινδύνου και χρόνου;

Oι επενδύσεις πρέπει να έχουν χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 5 ετών.
Όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που μπορείτε να δεσμεύσετε τα χρήματά σας τόσο πιο ευέλικτοι μπορείτε να είστε στους ενδεχόμενους κλυδωνισμούς των αγορών, καθώς θα δίνετε χρονικά τη δυνατότητα στις επενδύσεις σας να ανακάμψουν.

Στην Παγκρήτια μπορούμε να σας βοηθήσουμε με εξατομικευμένες συμβουλές χωρίς την υποχρέωση τοποθέτησης διαθέσιμων χρημάτων από εσάς. Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας που διαθέτουν την Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας για να μιλήσετε με τα εξειδικευμένα στελέχη μας.

Πειραιάς, Νέα Σμύρνη, Βούλα, Π. Φάληρο, Μεσογείων, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Παγκράτι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Κηφισιά, Βουκουρεστίου, Θεσσαλονίκης, Kαλαμαριάς, Πάτρας, Τρίπολης, Καλαμάτας, Λ. Ικάρου Ηρακλείου, 25ης Αυγούστου Ηρακλείου, Λ.Δημοκρατίας Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Καλλιθέας Ρεθύμνου, Χανίων

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.