Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα

IRIS Payments

Η Παγκρήτια Τράπεζα, μέσω της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της, σας προσφέρει και νέες δυνατότητες για άμεση συναλλαγή και μέσω σταθερού υπολογιστή (web) και μέσω εφαρμογής (app).

Η υπηρεσία άμεσων πληρωμών IRIS payments σας δίνει τη δυνατότητα είτε ως Ελεύθερος Επαγγελματίας είτε ως Ατομική Επιχείρηση να λάβετε άμεσα χρήματα, αλλά και να αποστείλετε χρησιμοποιώντας μόνο τον Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου ή τον ΑΦΜ του παραλήπτη, χωρίς έξοδα.

Η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας IRIS payments προσφέρεται αποκλειστικά από το κανάλι της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, τόσο από περιβάλλον σταθερού υπολογιστή (web) όσο και μέσω της εφαρμογής Pancreta Online App.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες Appstore, Google Play και Huawei App Gallery.

Πώς εγγράφεστε στην υπηρεσία IRIS Payments

Η εγγραφή πραγματοποιείται εντός Ηλεκτρονικής Τραπεζικής  είτε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης συναλλαγών στην ενότητα «Συναλλαγές» είτε στην ενότητα «Προφίλ».                

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ο Αριθμός Κινητού τηλεφώνου και το ΑΦΜ τα οποία διατηρούμε στα συστήματα της Τράπεζας και η λίστα με τους διαθέσιμους ενεργούς λογαριασμούς σας ώστε να επιλέξετε αυτόν στον οποίο θα πιστώνονται τα ποσά που θα λαμβάνετε με χρήση της υπηρεσίας IRIS payments.

Πώς λαμβάνετε άμεση πληρωμή στον λογαριασμό σας

Προϋπόθεση για τη λήψη των άμεσων πληρωμών σε λογαριασμό που τηρείτε στην Παγκρήτια Τράπεζα, είναι η εγγραφή σας στην υπηρεσία IRIS payments μέσω Ηλεκτρονικής Τραπεζικής.

 

Πώς δημιουργείτε QR code για μεταφορά μέσω QR Scanning

Η επιλογή δημιουργίας κωδικού QR είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους Ελεύθερους  Επαγγελματίες και τις Ατομικές Επιχειρήσεις καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε εκτυπωμένη μορφή ώστε να διευκολύνεστε κατά την συναλλαγή με τους πελάτες σας.   

Από την επιλογή «Προφίλ» επιλέγετε το εικονίδιο εμφάνισης του QR code. Στη συνέχεια παρουσιάζετε στον αποστολέα τον κωδικό QR ώστε να τον σαρώσει (scanning) και να προχωρήσει με την αποστολή του εμβάσματος.

Πώς εκτελείτε συναλλαγές με χρήση της υπηρεσίας IRIS payments

Από την ενότητα «Συναλλαγές» επιλέγετε να καταχωρήσετε είτε τον Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου(αν ο παραλήπτης είναι φυσικό πρόσωπο) είτε τον ΑΦΜ(αν ο παραλήπτης είναι νομικό πρόσωπο), είτε  να σαρώσετε (QR Scanning) τα στοιχεία του παραλήπτη.

Ποιές είναι οι χρεώσεις χρήσης της υπηρεσίας IRIS payments

Η υπηρεσία θα προσφέρεται με μηδενική χρέωση για το αρχικό διάστημα διάθεσης της, είτε για αποστολή είτε για λήψη χρημάτων.