Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα
Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τα βασικά και να κατανοήσετε τους κινδύνους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το χώρο των επενδύσεων;

Σας φοβίζει το ενδεχόμενο απώλειας των χρημάτων σας; 

Για το σκοπό αυτό έχουμε αποκωδικοποιήσει την ορολογία των επενδύσεων και έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

Τι ακριβώς είναι η επένδυση;

Η επένδυση είναι η διάθεση κάποιου χρηματικού ποσού για να αγοράσετε κάτι που πιστεύετε ότι θα αυξηθεί η αξία του στο μέλλον. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η αξία της επένδυσής σας θα αυξηθεί και θα λάβετε μεγαλύτερο ποσό από το αρχικά διαθέσιμο κεφάλαιό σας.

Μπορείτε να επενδύσετε σε κάποιο από τα συνηθισμένα είδη επενδύσεων όπως αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα ή  μετοχές.

Τι θα μπορούσε να μου προσφέρει μια επένδυση;

Οι επενδύσεις διακρίνονται με βάση το στόχο σας και αναφορικά με τη δυνητική απόδοσή τους στις εξής βασικές κατηγορίες:

  • ως εισόδημα
  • ως αύξηση κεφαλαίου ή
  • συνδυασμό των δύο.

Η επένδυση για εισόδημα θα μπορούσε να είναι μια καλή βραχυπρόθεσμη στρατηγική αν πλησιάζετε τη συνταξιοδότηση ή έχετε ήδη συνταξιοδοτηθεί. Η επένδυση σε ομόλογα ή αμοιβαία κεφάλαια εισοδήματος δύναται να επιφέρει τακτικές πληρωμές οπότε μπορείτε να ενισχύσετε το υφιστάμενο εισόδημα ή τη σύνταξή σας. Αντίθετα ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα σημαντικές αποδόσεις.

Οι επενδύσεις με στόχο την αύξηση κεφαλαίου χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επιφέρουν κέρδη και είναι συνυφασμένες με την ανάληψη αντίστοιχου επενδυτικού κινδύνου. 

Πόσο ρίσκο πρέπει να αναλάβω;

Το πρώτο που χρειάζεται να κατανοήσετε είναι ότι οι επενδύσεις ενέχουν πάντα ένα ποσοστό κινδύνου τον οποίο αντισταθμίζουμε με τις επενδυτικές προτάσεις που διαμορφώνουμε για εσάς. Ο βαθμός του ρίσκου που προτίθεται να αναλάβει ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και είναι συνάρτηση του επενδυτικού του προφίλ. Ωστόσο, στις επενδύσεις ρίσκο και απόδοση πάνε μαζί.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου δίνουν τη δυνατότητα αλλά όχι τη βεβαιότητα υψηλότερων αποδόσεων και το αντίστροφο. Αυτό που είναι σημαντικό να αποφασίσετε πριν επιλέξετε την επένδυσή σας είναι ο βαθμός του ρίσκου που θα αναλάβετε.

Διαμορφώνοντας ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο χαμηλού ρίσκου μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια όσο το επίπεδο γνώσης γύρω από τις επενδύσεις και τις αγορές αυξάνεται, μπορείτε  εφόσον το επιθυμείτε να αυξήσετε το επίπεδο του ρίσκου σας.

Μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου εάν χρειαστεί;

Επειδή στη ζωή προκύπτουν απρόβλεπτα γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική σας ρευστότητα, στην Παγκρήτια δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας, συνήθως εντός 4 εργάσιμων ημερών, στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ωστόσο, η δυνατότητα ρευστοποίησης κάθε επένδυσης διαφέρει αναλόγως των χαρακτηριστικών της γι’ αυτό πρέπει πάντα να ενημερώνεστε για αυτήν την παράμετρο.  

Στην Παγκρήτια μπορούμε να σας βοηθήσουμε με εξατομικευμένες συμβουλές χωρίς την υποχρέωση τοποθέτησης διαθέσιμων χρημάτων από εσάς. Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας που διαθέτουν την Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας για να μιλήσετε με τα εξειδικευμένα στελέχη μας.

Πειραιάς, Νέα Σμύρνη, Βούλα, Π. Φάληρο, Μεσογείων, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Παγκράτι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Κηφισιά, Βουκουρεστίου, Θεσσαλονίκης, Kαλαμαριάς, Πάτρας, Τρίπολης, Καλαμάτας, Λ. Ικάρου Ηρακλείου, 25ης Αυγούστου Ηρακλείου, Λ.Δημοκρατίας Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Καλλιθέας Ρεθύμνου, Χανίων

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.