Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα

Ασφάλεια συναλλαγών με χρήση καρτών

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα και φροντίζουμε διαρκώς γι’ αυτήν.

Ισχυρή ταυτοποίηση online καρτικών συναλλαγών

Οι online συναλλαγές σας με χρήση καρτών της Παγκρήτιας Τράπεζας ολοκληρώνονται με ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2) σας παρέχει πρόσθετη ασφάλεια για τις online συναλλαγές με κάρτα, μέσω του προγράμματος Mastercard Identity Check.

Η Ισχυρή Ταυτοποίηση πελάτη ολοκληρώνεται με δύο τρόπους:

Με Push Notification

Στην εφαρμογή Pancreta Online και εφ όσον έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για γρήγορη είσοδο (quick login) και ολοκλήρωση συναλλαγών, η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας γίνεται πλέον με τον ίδιο τρόπο που επιλέξατε για την είσοδό σας στην εφαρμογή.
Mε τη χρήση του μοναδικού φυσικού χαρακτηριστικού σας (βιομετρικά στοιχεία) όπως για παράδειγμα τα εγγεγραμμένα στη συσκευή σας δακτυλικά αποτυπώματά σας ή την αναγνώριση προσώπου, ακριβώς όπως ξεκλειδώνετε και την συσκευή σας ή με τον 4ψηφιο κωδικό εισόδου στην εφαρμογή Pancreta Online.

Με κωδικό μιας χρήσης (OTP) και προσωπικό κωδικό

Σε περίπτωση που δεν έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για γρήγορη είσοδο και ολοκλήρωση συναλλαγών στην εφαρμογή Pancreta Online, η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας θα πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικού μιας χρήσης (OTP) που λαμβάνετε με SMS στο κινητό σας και Προσωπικού Κωδικού.

Μάθετε περισσότερα

Ισχυρή ταυτοποίηση online συναλλαγής με Push notification

Όταν πραγματοποιείτε αγορές με κάρτα μέσω Ηλεκτρονικής Τραπεζικής πριν ολοκληρωθεί η πληρωμή, ενημερώνεστε με τα στοιχεία της συναλλαγής (έμπορος, ποσό, ημερομηνία και τελευταία ψηφία αριθμού κάρτας). 

Ταυτόχρονα λαμβάνετε ειδοποίηση* (push notification) στην εγγεγραμμένη συσκευή σας στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τραπεζικής.

Η επιβεβαίωση και ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον εξακριβωθεί η ταυτότητα σας:

Με αναγνώριση προσώπου (FaceID) ή με το δακτυλικό αποτύπωμά σας (Fingerprint)
ή
Με το PIN που χρησιμοποιείτε για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

* Σε περίπτωση που αδυνατείτε να λάβετε ειδοποίηση μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας με χρήση διπλού κωδικού και να λάβετε SMS

Μετά την ορθή εξακρίβωση της ταυτότητάς η πληρωμή σας προωθείται για έγκριση.

Εάν δεν έχετε εγγράψει τη συσκευή σας για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “quick login”, συνδεθείτε από το κινητό σας στην εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online και ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επιλέξτε το εικονίδιο Διαχείρισης Χρήστη
  2. Επιλέξτε τη Διαχείριση Συσκευών
  3. Πραγματοποιήστε Εγγραφή της Τρέχουσας Συσκευής και επιλέξτε τον τρόπο εισόδου σας  στην εφαρμογή Pancreta Online. Με FaceID ή δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN. 

Ισχυρή ταυτοποίηση online συναλλαγής με Κωδικό μιας Χρήσης και Προσωπικό Κωδικό

Πριν ολοκληρωθεί η πληρωμή σας, ενημερώνεστε με τα στοιχεία της συναλλαγής (έμπορος, ποσό, ημερομηνία και τελευταία ψηφία αριθμού κάρτας).

Για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή καταχωρείτε στα αντίστοιχα πεδία της οθόνης τον Κωδικό μιας Χρήσης που λάβετε με SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και τον Προσωπικό σας Κωδικό.

Κατά την πρώτη συναλλαγή ως Προσωπικό Κωδικό πληκτρολογείτε τον ΑΦΜ σας και κατόπιν σας ζητείται να τον αντικαταστήστε με κωδικό δικής σας επιλογής τον οποίο θα χρησιμοποιείτε εφεξής στην ταυτοποίηση των συναλλαγών σας με κάρτα.

Μετά την ορθή καταχώρηση των κωδικών ολοκληρώνεται η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας και η πληρωμή σας προωθείται για έγκριση.