Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα

IRIS Payments

Η Παγκρήτια Τράπεζα, μέσω της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της, σας προσφέρει νέες δυνατότητες για την πραγματοποίηση άμεσων συναλλαγών μέσω σταθερού υπολογιστή (web) και μέσω εφαρμογής (app).

Η υπηρεσία άμεσων πληρωμών IRIS payments σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε άμεσα χρήματα, χρησιμοποιώντας μόνο τον Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου ή τον ΑΦΜ του παραλήπτη, χωρίς έξοδα.

Τόσο για συναλλαγές μεταξύ Φυσικών Προσώπων όσο και για συναλλαγές με Ελεύθερους Επαγγελματίες ή Ατομικές Επιχειρήσεις, το ημερήσιο όριο μεταφορών ανέρχεται σήμερα αθροιστικά στα 500 €.

Η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας IRIS payments προσφέρεται αποκλειστικά από το κανάλι της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, τόσο από περιβάλλον σταθερού υπολογιστή (web) όσο και μέσω της εφαρμογής Pancreta Online App.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες Appstore, Google Play και Huawei App Gallery.

Πώς εγγράφεστε στην υπηρεσία IRIS Payments

Η εγγραφή πραγματοποιείται εντός Ηλεκτρονικής Τραπεζικής  είτε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης συναλλαγών στην ενότητα «Συναλλαγές» είτε στην ενότητα «Προφίλ».            

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ο αριθμός κινητού τηλεφώνου τον οποίο διατηρούμε στα συστήματα της Τράπεζας και η λίστα με τους διαθέσιμους ενεργούς λογαριασμούς σας, ώστε να επιλέξετε αυτόν στον οποίο θα πιστώνονται τα ποσά που θα λαμβάνετε με χρήση της υπηρεσίας IRIS payments.

Εφόσον εγγραφείτε, το σύστημα δημιουργεί QR κωδικό και μπορείτε  να επιλέξετε να δώσετε στον αποστολέα αυτόν, αντί του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου.

Πώς λαμβάνετε άμεση πληρωμή στο λογαριασμό σας

Προϋπόθεση για τη λήψη των άμεσων πληρωμών σε λογαριασμό που τηρείτε στην Παγκρήτια Τράπεζα, είναι η εγγραφή σας στην υπηρεσία IRIS payments μέσω Ηλεκτρονικής Τραπεζικής.

Πώς εκτελείτε συναλλαγές με χρήση της υπηρεσίας IRIS payments

Από την ενότητα «Συναλλαγές» επιλέγετε είτε να καταχωρήσετε τον Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου, είτε να πλοηγηθείτε στον Τηλεφωνικό Κατάλογο της συσκευής σας, είτε τέλος να σαρώσετε (QR Scanning) τα στοιχεία του παραλήπτη.

 

Πώς δημιουργείτε QR code για μεταφορά μέσω QR Scanning

Από την επιλογή «Προφίλ» επιλέγετε το εικονίδιο εμφάνισης του QR code. Στη συνέχεια παρουσιάζετε στον αποστολέα τον κωδικό QR ώστε να τον σαρώσει (scanning) και να προχωρήσει με την αποστολή του εμβάσματος.

Ποιές είναι οι χρεώσεις χρήσης της υπηρεσίας IRIS payments

Η υπηρεσία προσφέρεται με μηδενική χρέωση για το αρχικό διάστημα διάθεσης της, είτε για αποστολή είτε για λήψη χρημάτων.