Αναζήτηση

Ιδιώτες Υπηρεσίες
Ταυτοποίηση στο gov.gr

Ιδιώτες Υπηρεσίες
Ταυτοποίηση στο gov.gr

Η διαδικτυακή πύλη gov.gr έχει δημιουργηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή προς τους πολίτες μιας διευρυμένης ομάδας online υπηρεσιών.

Μετά την είσοδό σας στο gov.gr μπορείτε να εκδώσετε ηλεκτρονικά Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα ή άλλο φορέα για το γνήσιο της υπογραφής σας.

Η έκδοση των εγγράφων γίνεται εύκολα και γρήγορα αρκεί να προηγηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων σας με τη χρήση των κωδικών ηλεκτρονικής τραπεζικής Pancreta Online της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Αν δεν έχετε κωδικούς Pancreta Online μπορείτε να εκδώσετε άμεσα ηλεκτρονικά, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε ενεργό καταθετικό λογαριασμό και έχετε δηλώσει το κινητό σας στην Τράπεζα.

Δείτε ΕΔΩ τα βήματα για την απόκτηση κωδικών Pancreta Online.

Πώς γίνεται η ταυτοποίησή σας στο gov.gr με κωδικούς e-banking

  1. Στην ενότητα του gov.gr «Επιλογή του Φορέα Ταυτοποίησης», επιλέγετε την Παγκρήτια Τράπεζα.
  2. Μεταφέρεστε στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της Τράπεζας, όπου εισάγετε το username και το password που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην υπηρεσία Pancreta Online.
  3. H ταυτοποίησή σας γίνεται μέσω κωδικού μιας χρήσης (OTP) που θα παραλάβετε με sms, ή μέσω εφαρμογής κινητού με push notification.
  4. Στο σημείο αυτό θα ενημερωθείτε για τη μεταφορά των στοιχείων σας (Όνομα, Επώνυμο, ΑΦΜ και αριθμό κινητού τηλεφώνου) στο gov.gr. Η αποστολή των στοιχείων γίνεται για λόγους διασταύρωσης και είναι απόλυτα ασφαλής.
  5. Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησής σας, θα ανακατευθυνθείτε στο περιβάλλον του gov.gr απ΄όπου μπορείτε να εκδώσετε τα έγγραφα που χρειάζεστε.